0
0

Hi, I’m trying to figure out why I am not receiving the FMOD_MUSIC_CALLBACKTYPE_BEAT callback when I try to play my sound cue. Sometimes it works and I hear sound and I get the FMOD_MUSIC_CALLBACKTYPE_BEAT callback continually. When I hear no sound, I do not receive any FMOD_MUSIC_CALLBACKTYPE_BEAT callback at all. This seems to be the only difference I can find as I have put logging output everywhere I can think of and I compare the logs from when it does work and when it does not work.

I am playing by calling FMOD::MusicPrompt begin() which is returning FMOD_OK in both cases (when I hear music and when I do not hear music).

Could someone please guide me in the right direction of what I should be looking for in particular? The MusicPrompt says is being played. Nothing is pausing the music or overiding it by playing another sound or stopping the sound as far as I can tell. Nothing is calling end() or release() on the sound. The faders and volumes all look valid.

I just need to guidance on where else to investigate this issue. What would be a good next step to debug this further?

This is on [WinRT] if that makes a difference.

Thanks!

  • You must to post comments
0
0

I forgot to mention that I can only reproduce this issue when NOT in the debugger for some reason. So I am forced to log to a file for any debugging.

  • You must to post comments
0
0

Is the music the only thing you are playing. I.E. the times when you are not hearing music through the output, are there other sounds from your application still audible?

  • You must to post comments
0
0

The theme music is the only sound I hear when it is working. When it does not work, I hear no music or button presses, and when in game, I hear no sound effects or music either when this issue happens. So, it seems once this issue happens, I get no sound at all for anything.

  • You must to post comments
0
0

There is a bug fixed in the next release of FMODEx, 4.44.24, which may resolve this issue. The build is scheduled for release early next week.

  • You must to post comments
0
0

Thanks Nick, I’ll be sure to try the new release.

I would appreciate it if you could provide any more specific details about that particular bug fix?

Thanks

  • You must to post comments
0
0

Thanks Nick, version 4.44.24 fixed our issue for WinRT 8.0. The sounds no longer stop playing. :)

  • You must to post comments
Showing 6 results
Your Answer

Please first to submit.