Answered
0
0

Hi

Im having some issues trying to get the oculus spatialiser plugin to work.

UE 4.14
FMOD 1.09.01

As soon as i put an oculus plugin into the chain in fmod, i get no playback in UE4 when i go into play mode.

I can play the fmod assests fine in editor, but nothing activates – if i remove the plugin from my chain (in fmod) the audio will then play back fine in UE4.

I can really find any definitive guide to setting it up.

UE4 validation returns fine.

Any help would be appreciated

Thanks

  • You must to post comments
Great Answer
1
0

Make sure you have added it to the list of plugins in settings in UE4.
http://www.fmod.org/documentation/#content/generated/engine_ue4/plugins.html

  • You must to post comments
0
0

Edit – see below

  • Steve Lane

    This hasn’t fixed the problem, update below

  • You must to post comments
0
0

Hi again..

I have now updated Fmod 1.09.03, UE4 4.15.1, and the updated integration.

The OculusSpatializerFMOD.dll have been copied to my binaries/x64 folder in the engine
https://1drv.ms/i/s!Ak_EnkWP9ZbbgwGvfkF-iksUrb2t

The plugin page in UE4 has been set up correctly (i believe)
https://1drv.ms/i/s!Ak_EnkWP9ZbbgwMLToXP-tNezQXm

I still cannot get any playback of FMOD events if in insert any oculus plugin into the chain – either the spatiaizer in an event, or the reverb before the fader on the master. And it stops playback of ALL fmod events, whether they are using the plugin ot not

I can audition the events (with plugins added) in UE4, although they dont sound like they have been processed with the oculus plugins.

I’m very confused and frustrated, i must be missing something…. any helkp would be appreciated

Thanks

  • Cameron Baron

    The oculus libs need to be in with the FMODStudio plugin, next to the platforms libs.
    eg. FMODStudio/Binaries/Platform/

  • Steve Lane

    Thanks, this has worked, ive obviously got confused and lost the ability to read!

  • You must to post comments
Showing 3 results
Your Answer

Please first to submit.